Слива в шоколаді – це симфонія неповторних смаків. Спочатку відчувається ніжна солодкість шоколаду, яка тане в устах. Потім розкривається насичена та соковита сливова нота. Цей десерт поєднує м’які текстури та багатства смаків, створюючи незабутнє кулінарне задоволення. Наше виробництво солодощів «Пригощайся» підготувало 2 перевірені рецепти десертів зі слив, які вам точно сподобаються.

Рецепт варення слива в шоколаді вдома

Сезон слив починається з кінця липня і триває до вересня, тому саме час скуштувати смачненькі сливи в шоколаді з какао. До того ж варення дуже легко приготувати самостійно в домашніх умовах.

Що знадобиться для рецепта слив в шоколаді (на 5 банок)

  • Сливи - 2,5 кг

  • Цукор - 1,5 кг

  • Порошок какао - 50 г

  • Чорний шоколад - 50 г

  1. Почнемо з миття слив. Потім треба витягнути кісточки та порізати плоди на часточки. Якщо ви віддаєте перевагу однорідній консистенції у варенні, пропустіть сливи через м’ясорубку.

  2. Перекладаємо фрукти у каструлю, в якій збираємось варити та додаємо цукор, ретельно перемішуємо. Залиште на 4-5 годин, щоб вони пустили сік.

  3. Ставимо каструлю на плиту та вмикаємо маленький вогонь. Варимо до закипання під кришкою. Після чого перемішуємо та слідкуємо за повним розчиненням цукру.

  4. Залишаємо варитись сливи ще на 10 хвилин, знімаючи пінку.

  5. Додаємо какао-порошок та шоколад, змішуємо та варимо приблизно 1 годину. Маса повинна стати темнішою та густішою.

  6. Зніміть каструлю з вогню і дайте сливам трохи охолонути.

  7. Стерилізуємо банки, розливаємо готовий продукт та закручуємо кришки. Збережіть варення зі сливи з шоколадом на зиму або спробуйте смакоту вже зараз.

Простий рецепт цукерок зі сливою

Для приготування натуральних цукерок зі смаком сливи не знадобиться багато інгредієнтів та часу. Це доволі комфортний перекус на роботу або для дитини в школу.

Склад сливових цукерок 

Чорнослив - 200 г (приблизно 16 штук)

Темний чи молочний шоколад - 200 г

Вода - 0,5 л

Додатково - горіхи, кокосова стружка та інше.

  1. Спочатку потрібно промити та замочити чорнослив, заливши його окропом на 5 хвилин. Висушіть сухофрукти за допомогою паперового рушника.

  2. Якщо чорнослив цілісний, виймаємо з нього кісточку та начиняємо волоським горіхом. У випадку, якщо він поділений на шматочки можна подрібнити у блендері. Зробіть з цієї кашиці овал із горішком у центрі. Відправте у холодильник.

  3. Розтопіть шоколад. Для цього розріжте плитку на маленькі шматочки та нагрівайте у мікрохвильовій печі імпульсами по 15 секунд, між якими треба діставати та перемішувати масу. Також розтопити шоколад можна за допомогою водяної бані.

  4. Занурюємо чорнослив у глазур. Є декілька способів: 

    • Вставте шпажку в чорнослив та обережно прокрутить в рідкому шоколаді.

    • Підготуйте решітку, униз якої покладіть пергамент або тарілку, щоб туди стікали залишки шоколаду. Дістаньте чорнослив з холодильника та чайною ложкою покрийте кожну цукерку глазур’ю. 

  5. Потім треба поставити цукерки зі сливою у холодильник до повного застигання.

Купити цукерки зі сливою в шоколаді від виробника «Пригощайся» можна в нашому інтернет-магазині. Доставляємо швидко по всій Україні.