Печиво зі шматочками шоколаду відрізняється простотою приготування і завжди виходить смачно. А ніжний аромат американського печива поширюється на всю кухню, неможливо дочекатися його готовності. 

Чому така назва 

До появи сучасного рецепту американського шоколадного печива, воно мало інший вигляд. Тісто було схоже, а ось шоколад попередньо розтоплювали, а вже потім додавали у суміш. Але одного разу американська кондитерка Рут Вейкфілд по випадковості привнесла у світ кулінарії новий рецепт солодощів. Чи то Рут поспішала, чи в неї не було недостатньо інгредієнтів для приготування рідкого шоколаду, але вона вирішила додати до тіста американського печива крихти шоколаду, сподіваючись, що вони так само розтануть. Шоколадні краплі підтанули, просочивши масу. Таким чином печиво мало ніжні шоколадні вкраплення у поєднанні з хрустким тістом. Американське печиво з шоколадом купували з неймовірною швидкістю у штаті Массачусетс, а потім поширилось по всім Сполученим Штатам.

Склад пісочного тіста з шоколадом

Для приготування домашнього американського печива потрібні інгредієнти, які зазвичай завжди є вдома.

Пропорції на 18-20 штучок:

  • Яйця - 1 шт
  • Вершкове масло - 150 г
  • Цукор - 100 г
  • Борошно - 300 г
  • Ванільний цукор - 5 г
  • Розпушувач тіста - 1 ч.л або сода ½ ч.л + оцет ¼ ч.л
  • Шоколад - 150 г 

Рецепт американського печива зі шматочками шоколаду 

Приготування м’якого пісочного печива з шоколадом всередині займає близько 40 хвилин.

  1. Спочатку вмикаємо духовку та надаємо їй можливість гарно прогрітися. В цей час приготуємо тісто.

  2. Розтоплюємо вершкове масло у мікрохвильовці, або попередньо дістаємо його з холодильника, щоб воно стало м’яким. Це важливо, тому що холодне вершкове масло буде погано поєднуватись з іншими продуктами.

  3. Змішуємо в одній тарі спочатку яйця, потім звичайний цукор та ванільний, а вже потім вершкове масло. Доводимо до однорідної консистенції.

  4. Додаємо дрібку розпушувача. Якщо нема, можна замінити содою з оцтом.

  5. Висипаємо просіяне борошно до рідких інгредієнтів. Перемішуємо і слідкуємо, щоб маса була ніжна на дотик і при розділенні нагадувала кінетичний пісок.

  6. Нарізаємо плитку шоколаду на маленькі шматочки. Можна використовувати кондитерський шоколад у формі гранул. Додаємо шоколад до тіста і ретельно змішуємо.

  7. Формуємо невеликі плескуваті кульки та викладаємо на лист з пергаментним папером. Важливо враховувати, що американське печиво в духовці значно збільшується у розмірах. Треба робити достатню відстань між ними, приблизно 5 - 7 см.

  8. Шоколадне печиво в духовці готується 20 хвилин при 180°C. Слідкуйте за кольором виробів. Поки випікається, насолоджуємося ароматом. 

Поради від українського виробника печива «Пригощайся»

- Вибирайте якісний шоколад з високим вмістом какао. Це додасть печиву насиченого смаку та аромату. Можна експериментувати з різними сортами шоколаду: молочним, гірким, білим або навіть рожевим.

- Дотримуйтеся пропорцій інгредієнтів. Занадто багато вершкового масла зробить печиво жирним і розсипчастим, а занадто багато борошна — твердим і сухим. Зважуйте всі продукти на кухонних вагах для точності.

- Не перемішуйте тісто занадто довго. Це може призвести до втрати повітряних бульбашок, які роблять печиво пухким і м'яким. Змішуйте тісто до однорідності, але не більше.

- Не перегрівайте духовку. Якщо температура дуже висока, печиво може згоріти зверху, але залишитися сирим всередині. Слідкуйте за кольором і текстурою печива під час випікання. Воно повинно бути золотистим і трохи м'яким на дотик.

- Дайте печиву охолонути на решітці. Якщо Ви заберете печиво з листа одразу після випікання, воно може розпадатися або прилипнути до паперу. Охолоджене печиво буде мати хрустку корочку і ніжну серединку.

- Щоб забезпечити домашньому американському печиву свіжість на довше, треба його зберігати у прохолодному, сухому місці та щільно закривати пакет після вживання. Так печиво залишиться хрустким і з незміненим смаком. 

Де купити печиво з шоколадом 

Дуже смачне пісочне печиво з шоколадом, можна замовити в інтернет-магазині «Пригощайся»: завжди якісні інгредієнти, перевірені рецепти та неперевершений смак. Якщо ви бажаєте спробувати, яким повинно бути ідеальне шоколадне печиво по доступній ціні — Вам до нас! Швидко доставляємо по всій Україні: Харків, Київ, Одеса, Львів, Дніпро, Запоріжжя, Рівне, Житомир та інші міста.