У будь-якої людини є смакові уподобання, які так приємно повертають в часі та асоціюються з домівкою та затишком. На нашу думку, цукерки з фініками та горіхами відносяться саме до таких. Коли ці інгредієнти зустрічаються в одному десерті, вони залишають незабутні враження. Цукерки з фініків та горіхів у шоколаді від «Пригощайся» — це про турботу. Ми втілили смак домашніх ласощів з дитинства у реальність, дотримуючись високої якості при виробництві. Ви можете спробувати приготувати цукерки з фініків своїми руками за перевіреними рецептами нашої кондитерської та відчути смакову насолоду.

Переваги цукерки з фініками

  • Смакове поєднання. Фініки приносять в десерт ніжну солодкість та екзотичний аромат, що гармонійно поєднується із тендітним смаком горіхів. Якщо додати шоколад, це тільки підкреслить неповторний смак інгредієнтів та забезпечить почергове їх розкриття.

  • Унікальна текстура. Поєднання м'якості фініків та хрусткості горіхів обʼєднуються у загальну масу, яка так ніжно огортає смакові рецептори.

  • Поживні властивості. Пп цукерки з фініків та горіхів містять корисні речовини, такі як вітаміни, мінерали та дієтичні волокна, що робить ці цукерки не лише смачними, але й корисними для здоров'я.

Як зробити цукерки з фініків

Що вам знадобиться для приготування цукерок з фініків та горіхів своїми руками:

  • Сушені фініки - 10 шт (у середньому 200 г)

  • Горіхи за вашим вибором (мигдаль, волоські горіхи, кешʼю тощо) - 1/2 склянки горіхів або 100 г

  • Какао - 1-2 ст.л.

  • Ванільний екстракт - 1/4 ч.л.

Рецепт цукерок з фініків та горіхів

  1. Варто почати з підготовки фініків. Якщо вони тверді, замочить їх у гарячій воді протягом 10-15 хвилин, щоб вони помʼякшились. Потім видаліть кісточки з кожного сухофрукту.

  2. За цей час можна трішки підсмажити обрані вами горішки, аби їх смак став виразним та насиченим. Також цей етап допоможе надалі більш легко їх подрібнити. Якщо ви бажаєте зберегти всі корисні речовини в горіхах або готуєте сироїдні цукерки з фініків цей етап можна пропустити.

  3. Перемістіть фініки разом із горіхами у блендер або кухонний комбайн та подрібніть до отримання однорідної маси.

  4. Додайте какао та, за бажанням, ванільний екстракт, мед або пікантні спеції, наприклад, корицю і добре перемішайте.

  5. Сформуйте з отриманої маси невеликі кульки або іншу форму за допомогою вологих рук.

  6. Після цього можна прикрасити цукерки з фінікової пасти різними посипками.

  7. Розмістіть цукерки на деко або тарілці та поставте їх у холодильник на 30-60 хвилин, щоб вони затверділи.

  8. Після того, як цукерки затверділи, вони готові до подачі. Зберігайте їх в холодильнику до споживання.

Як прикрасити домашні цукерки з фініків

Після того, як ви сформували кульки з фініків, можна обваляти їх у різних посипках. Це надасть їм естетичний зовнішній вигляд та дещо урізноманітнить смак. Що можна використати:

  • Кокосова стружка;
  • Подрібнені горішки. Якщо ви обрали цей варіант, то подрібнити горіхи треба перед тим, як ви збираєтесь готувати фінікову пасту. Це буде більш зручно;
  • Мигдальні пластівці;
  • Цукрова пудра;
  • Какао-порошок; 
  • Кристали цукру.

Моменти на які варто звернути увагу 

Рецепт дієтичних цукерок з фініків передбачає використання тільки цукрів, які вже містяться у фруктах. Тобто цукерки з фініків готуються без цукру.

Це веганські цукерки з фініків, оскільки не містять продуктів тваринного походження.

Можливе приготування цукерок з фініків без горіхів, якщо ви маєте алергію або просто не переносити смак. Всі дії повторюйте за інструкцією, тільки не додавайте горіхи у блендер з фініками та у якості посипки. Текстура не повинна значно змінитися.

Якщо ви бажаєте легко насолодитись смаком, без зайвих витрат енергії та часу та завжди бути впевненими у якості, купіть цукерки та солодощі з фініків та волоських горіхів в інтернет-магазині «Пригощайся».