Що у вас асоціюється з літом? Напевно це яскраве сонце та безтурботні спогади. Цукерки з яблуком своїм смаком так нагадують літо. Вони ніби пронизані теплом. Плоди яблук з яких вони виготовлені зібрали в собі енергію сонця і стали неймовірно соковитими та солодкими. Майстерні кондитери зберігали натуральний смак в цукерках та огорнули його тендітним шаром шоколаду. Так і вийшли найсмачніші яблучні солодощі від «Пригощайся» - нічого зайвого. Якщо ви готові пірнути у світ кондитерської насолоди, то зробити кулінарні шедеври можна своїми руками вдома.

Корисні солодощі з яблук

Крім того, що яблучні цукерки дарують смакову насолоду, вони також мають багато корисних властивостей:

  1. Багаті на вітаміни та мінерали. Яблука містять велику кількість вітамінів С та К, а також калій та магній, які сприяють здоров'ю серця.

  2. Волокна, які містяться в плодах, сприяють нормалізації травлення та підтримують здоров'я шлунково-кишкового тракту.

  3. Яблука містять антоціани та кверцетин, які є потужними антиоксидантами, що допомагають захищати клітини від пошкоджень вільних радикалів.

  4. Контроль апетиту. Цей фрукт містить пектин, який може допомогти вам відчувати ситість на довгий час, що може бути корисним при контролі ваги та стати відмінним перекусом.

Рецепти солодощів з яблук

Ми маємо для вас 2 смачних рецепти яблучних цукерок. Вони відрізняються важкістю процесу приготування, а також кількістю інгредієнтів.

Желейні цукерки з яблук 

Інгредієнти:

  • Яблука - 2 великих (не мʼякі)

  • Желатин - 3 ст.л/30 г

  • Вода - 1 склянка

  • Цукор - 1 ст.л (на смак)

  • Лимонний сік (за бажанням, для покращення смаку)

Інструкції:

  1. Почнемо з желатину, оскільки йому потрібен час, щоб набухнути. Заливаємо порошковий желатин холодною водою у пропорції 1:6. Це означає, що на 30 г желатину знадобиться 180 г води. Він швидко розчиняється та набухає, знадобиться приблизно 5 хвилин.

  2. За цей час очистіть яблука від шкірки, насіння, серцевини та наріжте яблука на шматочки. 

  3. Перекладіть нарізані яблука в каструлю та додайте трішки води. Готуйте на середньому вогні протягом 10-15 хвилин, поки яблука не стануть м'якими.

  4. Після цього використайте блендер для перетворення їх на пюре.

  5. Якщо яблука недостатньо солодкі, додайте до пюре цукор.

  6. Потім знову переміщуємо яблучне пюре у каструлю та готуємо на середньому вогні, постійно помішуючи.

  7. Коли суміш нагріється до 50-60 градусів введіть желатин. Доведіть масу до гладкості та повного розчинення желатину. Це займе приблизно 5-7 хвилин. Але не допускайте закипання.

  8. Перелийте отриману суміш у форму для желе або використовуйте іншу плоску форму.

  9. Поставте у холодильник на кілька годин, доки желе не стане твердим.

  10. Після застигання поріжте желе на невеликі кубики або використовуйте форми для вирізання у вигляді цукерок.

  11. Готові цукерки з яблук можна зберігати в холодильнику в щільно закритому контейнері. Насолоджуйтесь смачними та корисними ласощами!

У склад цих цукерок можна додавати додаткові інгредієнти, такі як: мигдаль, віденський горіх, імбир та інші.

Яблучні цукерки по-вірменськи (кульки)

Інгредієнти:

  • Яблука - 6 середніх/ 1500 г

  • Горіхи на ваш вибір (волоський горіх, мигдаль або кешʼю) 

  • Цукор - 500 г

  • Кориця - 1 ч.л

  • Мелений кардамон - дрібка

  • Мелена гвоздика - дрібка

  • Лимонний сік - 2 ст.л

Рецепт яблучних цукерок:

  1. Почніть з того, щоб підготувати яблука. Видаліть серцевину і наріжте їх на невеликі шматочки. Шкірку залишаємо.

  2. Подрібніть яблука у пюре за допомогою блендера. Якщо ви хочете відчувати консистенцію з часточками, перетріть фрукти на дрібній терці. На даному етапі з яблук виділиться багато рідини. Нічого не виливайте, оскільки у подальшому ми будемо її виварювати.

  3. Перекладіть яблучну масу в каструлю та додайте половину від вказаної кількості цукру, мед або кленовий сироп та спеції.

  4. Готуйте спочатку на великому вогні допоки волога не почне випаровуватись та зменшувати свій обʼєм. Додайте іншу половину цукру та лимонний сік. Потім перемкніть на середній вогонь. Помішуйте час від часу, поки суміш не стане густою та липкою. Це зазвичай займає близько 30 хвилин.

  5. Після цього видаліть з плити і залиште суміш охолонути трохи, щоб вона була безпечною для рук. 

  6. З отриманої суміші зніміть невеликі кульки вологими руками. Всередину можна покласти горішок або ізюм.

  7. Обсипте цукерки кокосовою стружкою або порошком какао, щоб надати їм додатковий смак та текстуру.

  8. Після того, як кульки готові, розмістіть їх на плоскому підносі або тарілці та поставте у холодильник на 1-2 години, щоб вони стали твердими.

  9. Після застигання вони готові до подачі. Зберігайте їх в холодильнику до споживання.

Яблучні солодощі можуть бути чудовим подарунком або вашим щоденним перекусом, надаючи енергію та задоволення без шкоди для здоров'я. Насолоджуйтеся кожним шматочком цих чудових цукерок з яблуками і відчуйте смак справжньої радості і задоволення!