Повітряний, з тонким ванільно-фруктовим ароматом зефір яблучний здатен змусити кожного зійти слиною. Його дійсно люблять дорослі та дітки! Однак, малеча зазвичай більше у захваті від “зефірних” крихіток — маршмелоу, а надто від кольорових! Багато людей плутають ці два продукти, але між ними є певні відмінності.

Гощанська кондитерська фабрика не лише готує для Вас найсмачніший зефір, а й розповідає про відмінності між ним та популярним серед діток зефірками!

 

Яблучний зефір vs маршмелоу: смачний батл від ТМ “Пригощайся”!

Класичний біленький яблучний зефір та рожевий чорничний готують на збитих яєчних білках, фруктово-ягідному пюре, загущувачах та цукрі. У порівнянні з більшістю десертів і солодощів має помірну калорійність, він не містить глютен.

А що ж таке маршмелоу? Це желатинові зефіринки, які готують з фруктового чи ягідного соку, цукру та желатину.

У чому ще різниця між зефіром та маршмелоу?
  • На зефір інгредієнти збиваються разом до однорідної суміші, після формують "мушельки” та сушать їх. А от для маршмелоу готують сироп з цукру та соку, збивають суміш, відстоюють її, формують маленькі циліндричної форми вироби та сушать.
  • Натуральний зефір не тягучий, злегка пружинить, проте зберігає свою повітряність. Маршмелоу більш пружний за текстурою, а ще тягнеться, він не такий рихлий, як зефір.
  • У якості загущувача для зефірок обирають агар-агар чи пектин, для маршмелоу желатин.
  • Яблучний зефір без цукру, точніше його першопочаткова версія, був створений ще на Русі. Звичайно, тоді він мав дещо інший вигляд та смак, згодом французи почали додавати яйця і кондитерський виріб став схожим на звичний нам.
  • Виробництво солодощів формувалося з давніх часів. От і аналог маршмелоу готували в Єгипті з рослини marsh mallow — до тягучої маси додавали мед, і вживали як ліки. Традиційний рецепт продукту з’явився в Америці у 1940-х рр. До речі, французькі майстри також доклали до удосконалення рецептури свій хист!

Обидва ці продукти містять багато цукру, однак зефір має свої переваги. Чому краще зефір купити? Він багатий залізом, магнієм, різними мінеральними речовинами, що позитивно впливають на організм, знижують рівень холестерину та покращують роботу мозку. Якщо зефір натуральний купити, то він буде приготований на фруктовому пюре з пектином, а такий склад оптимальний, і навіть корисний. А от маршмелоу зі сиропом із соку і желатину має мінімальну користь, і для регулярного споживання є небажаним.

яблучний зефір без цукру

 

Чому варто купити зефір від ТМ “Пригощайся”?

Обирайте найкраще для себе і рідних! Купити зефір з натуральним складом Ви можете у нашому онлайн-магазині або у фірмових крамничках.

Смачний і легкий зефір від українського виробника ГЗПТ має безліч переваг, серед яких наступні:
  1. 100% натуральний склад. В основі яблучне або чорничне пюре + пектин, що є корисним та якісним природним загущувачем.
  2. Можна купити зефір у коробці рожевий (на чорниці) та білий (на яблуках), також у наявності зефір у шоколаді.
  3. Наша продукція відповідає всім стандартам якості та має неймовірний смак, а ще приємну повітряну текстуру.

Такий солодкий презент потішить кожну людину, і стане гідним доповненням до будь-якого подарунку або до Вашого чаювання. Замовити можна на gzpt.com.ua чи забрати самостійно в одній із наших крамниць. Смакуйте найсмачнішим зефіром самі та запрошуйте друзів!