День захисту дітей - це міжнародне свято, яке відзначається щорічно 1 червня. Історія його виникнення бере свій початок на конференції ООН, яка відбулася в 1954 році в Парижі. На ній було прийнято рішення про встановлення захисту прав і добробуту дітей по всьому світу. Цей захід привернув увагу громадськості до сиріт та проблем дитинства після війни та бідності більш ніж 145 країн. 

У 1998 році Україна офіційно затвердила День захисту дітей на своїй території.

З часом загрози для дітей ставало все менше, і свято трансформувалося з «Дня захисту дітей» на «День дітей», але зміст все ще має важливе значення: беззаперечне право на навчання, відпочинок та дозвілля.

Зміст

Чи варто святкувати та як організувати День захисту дітей

Що подарувати дитині до Дня захисту дітей

Поради від Пригощайся до Дня захисту дітей для хлопчиків та дівчат

Де купити оригінальний подарунок найкращій дитині на перший день літа

Чи варто святкувати День захисту дітей

Авжеж варто. Це чудова нагода, щоб зробити особливий день своїм найріднішим людям. Так ви приємно здивуєте дитину, огорнете коханням та підтримкою.

Як організувати свято на День захисту дітей

Організація свята на День захисту дітей може відрізнятися в залежності від бюджету та інтересів, але є певні правила, щоб малюку точно сподобалось.

  1. День повинен бути вільний, щоб нічого не турбувало, і ваша увага повністю належала дитині. Перший день літа - це початок канікул у багатьох школах, а дорослим зазвичай роблять вихідний. Тому з цим проблем не має виникнути.

  2. Розташуйте розваги у такому порядку, аби ви нікуди не поспішали. Важливо, щоб дитина спокійно себе почувала і гралася стільки, скільки хоче.

  3. Батьки неодмінно знають інтереси своєї дитини: малювання, танці чи пісні. Виберіть тільки цікаві для неї розваги та креативно запропонуйте пограти.

  4. Потурбуйтеся, щоб малюк отримав щось неймовірно смачне. Наприклад, замовте солодощі або піцу. Якщо через якісь причини йому не можна такі блюда, приготуйте домашню їжу, але з незвичайною подачею.

  5. Найважливіше правило - цей день для дитини. Даруйте максимум турботи, хваліть за те, як він класно грає. А потім підготуйте подарунок. Малюк має запам'ятовувати такі дні й навчатися цінувати родину.

Що подарувати дитині до Дня захисту дітей

Робити презент до Дня дітей стало неодмінною традицією початку літа. Щоб спланований сюрприз вдався, треба поміркувати про всі деталі заздалегідь. Подарунок повинен відповідати статі, віку та інтересам дитини. Ось декілька ідей, які можуть допомогти вам знайти ідеальний варіант:

Солодкі подарунки на 1 червня дітям

  • Смачні цукерки подобаються майже всім малюкам та підліткам. Солодощі у яскравому пакуванні коштують недорого, але радості та захоплення приносять вдосталь. 

  • Традиційно у парках України дітям дарують морозиво на 1 червня. Але батьки можуть купити улюблене в будь-якій кількості та подарувати малечі.

  • Якщо хтось із родини полюбляє кондитерську справу, можна зробити торт і капкейки самостійно або залучити в процес дитину, щоб було цікавіше.

Іграшки на Міжнародний день захисту дітей

Ви вирішили подарувати іграшку? Обирайте саме ту, яка зацікавить на довгий час. Це можуть улюблені персонажі з мультиків, розвивальні іграшки або настільні ігри. Також корисний подарунок - книга. З малятами можна читати разом. Це об’єднує і додає певної теплоти. А для старших дітей це буде пам’ятна річ, яку можна перечитувати знову і знову та робити нові висновки.

Які творчі подарунки зробити для своєї дитини

Найкращим варіантом є обрати той подарунок, який буде сприяти розвитку та задоволенню інтересів дитини.

  • Альбом для малювання або набір маркерів та фарб. Це чудовий презент для маленьких художників.

  • Конструктор або пазли. Це може бути як класичний лего-конструктор, так і більш складний набір для старшого віку. Якщо дитина любить головоломки, то пазли також стануть чудовим подарунком.

  • Музичний інструмент. Ви знаєте, що дитина має серйозний інтерес до музики та бажає розвиватися в цій сфері, подаруйте їй музичний інструмент. 

  • Набір для виготовлення прикрас або скрапбукінгу. Якщо дитина любить рукоділля можна подарувати на 1 червня творчі речі, які розвивають дрібну моторику.

Поради від Пригощайся до Дня захисту дітей для хлопчиків та дівчат

Дитина запам’ятає свято, якщо буде щось незвичне та захоплююче . Її спогади у руках тата і мами, тому треба спланувати радісний день для всієї родини.

  1. Організуйте пікнік або вечірку на свіжому повітрі. Можна організувати похід до лісу, на озеро або до парку. 

  2. Запросіть друзів, так дитина точно не буде сумувати.

  3. Організуйте цікаві розваги для дівчаток та хлопчиків або універсальні по типу квестів. У якості призів даруйте солодощі.

  4. Ввечері можна запросити дітей у домашній кінотеатр. Постеліть простирадла на підлогу та додайте кілька подушок, увімкніть фільм або мультик за вподобаннями дитини. Також можна купити попкорн або інші снеки.

Де купити оригінальний подарунок найкращій дитині на перший день літа

День захисту дітей є дуже важливим для кожного синочка та доньки. Ми маємо пам’ятати, що кожна дитина має право бути коханою та отримувати належний догляд. Щоб зробити цей день особливим для вашого малюка замовте солодкі подарунки в нашому інтернет-магазині «Пригощайся». В нас найкраща якість, смак та вартість виробів. А ще швидка доставка по всій Україні (Харків, Київ, Одеса, Львів, Дніпро, Запоріжжя, Рівне, Житомир та інші міста).