Зефір - це улюблені ласощі багатьох ще з дитинства. Хто ж встоїть перед ніжним, неймовірно смачним шматочком солодощі, яка так нагадує легку та повітряну хмаринку не лише виглядом, але й смаком? Зефір купити можна чи не у кожному магазині. Але часто його смак дуже далекий від того неповторного ідеалу, який так хочеться знайти. Або ж надто приторний, або ж ні сліду легкості та ніжності у його смаку немає. Або ж у складі зефіру є чимало такого, що важко зрозуміти без підказок пошуковика.

Щоб ви могли уникнути таких прикрощів, кондитерська фабрика Пригощайся підготувала короткий огляд характеристик, які допоможуть зрозуміти чи справді зефір натуральний.

 

Натуральний зефір - як обрати правильно?

натуральний зефір від кондитерської фабрики пригощайся

Насправді, зефір - продукт доволі простий, якщо говорити про рецептуру. Історично так склалось, що до його складу входило всього лише декілька складових:

  • яблучне пюре, оскільки саме цих фруктів було вдосталь на території наших предків;
  • цукор;
  • яєчний білок.

Із такого набору інгредієнтів і складався перший натуральний зефір, який готували на території країни безліч років тому. Цілком природно, що з часом рецепт вдосконалювався і технологія приготування зефіру зазнала змін. З’явився зефір в шоколаді, а самі ці ласощі стали готувати не лише із яблучного пюре, але й з безлічі інших, придатних до цього, фруктів та ягід.

Для кращого вигляду та надійної структури у зефір почали додавати загущувачі. Саме вони відповідають за міцність готового продукту. Адже натуральний зефір повинен мати водночас легку та ніжну структуру, і при цьому надійно тримати форму та зберігати естетичний вигляд. Правильний та натуральний загущувач впливає також на кінцевий смак готового продукту та його корисні властивості.

Отже, на що саме потрібно звернути увагу щоб купити натуральний зефір:

  • у його складі немає барвників та консервантів;
  • на етикетці не знайдете слів “агар-агар” або “желатин”;
  • у якості основного складника використано фруктове або ягідне пюре та яєчний білок - і нічого іншого.

Перш ніж купити зефір в коробці, особливу увагу варто звернути на вже згаданий вище загущувач. Чому цей складник такий важливий? І чому Пригощайся у виробництві зефіру ігнорує агар та желатин? Все дуже просто.

Ми вже знаємо, що желеутворюючий агент напряму впливає на смак готового продукту. У випадку із агар-агаром та желатином - смак основних складових стає менш відчутним. Настільки, що продукт потребує додавання інших, відверто зайвих інгредієнтів, які посилюють смак або імітують його. Крім того, є відмінність і у структурі готового продукту.

Солодощі зефір у шоколаді у своєму складі містять натуральний загущувач - пектин. Він міститься у багатьох рослинах, в особливо великій кількості - у фруктах, таких як яблука, апельсини тощо. Цей інгредієнт доповнює та підкреслює смак яблучного пюре, адже по суті - він є його ж таки частиною. Саме це робить натуральний зефір справді натуральним.

 

Купити натуральний зефір - що пропонує кондитерська фабрика Пригощайся?

Купити натуральний зефір із бездоганним складом ви можете на нашому офіційному сайті gzpt.com.ua, або у фірмових магазинах мережі. Усюди він буде завжди так само ніжним та однаково свіжим!

В асортименті Пригощайся ви знайдете:

  • класичний зефір із яблучного пюре;
  • найсмачніший зефір в шоколаді, як у дитинстві;
  • ніжний зефір із яблуком та чорницею, який залишається улюбленим у багатьох наших клієнтів.

Тому, якщо ви не знали де купити зефір не лише смачний, але й справді корисний та натуральний - Пригощайся зможе вирішити цю проблему! Не важливо вирішите ви зефір в шоколаді купити чи обрете коробочку класичного зефіру - кожним із цих смаків Пригощайся щиро пишається!