Полуниця в шоколаді - це не тільки смачний десерт, але й справжнє задоволення для очей. Вона переносить нас у світ насолоди та робить будь-яку подію приємною та незабутньою. Такі солодощі можуть бути прикрасою на родинному святі або стануть чарівним подарунком для коханої людини. Дуже легко приготувати полуницю в шоколаді вдома, зараз розповімо деякі секрети ідеального поєднання.
Як зробити полуницю в шоколаді в домашніх умовах
У цьому десерті дуже важливо обрати якісні інгредієнти, оскільки їх смак дуже легко відокремити один від одного. Тож на що варто звернути увагу:
Полуниця
Ягоди мають бути крупними, стиглими та мати пружну форму. Також зверніть увагу на дефекти - їх не повинно бути зовсім, навіть трошки. Це важливо, тому що при зануренні їх у шоколад, буде утворюватися середовище розмноження бактерій.
Шоколад
Обираємо тільки якісний шоколад, з великим вмістом какао-бобів та без домішок. Ви можете використати будь-який з видів шоколаду: чорний, молочний білий або навіть поєднувати, створюючи елегантний декор.
Покроковий рецепт полуниці в шоколаді своїми руками
З рецептом шоколадної полуниці впорається кожен та отримає привабливий результат. Знадобляться такі інгредієнти:
-
Полуниця - 400 г (10 шт)
-
Шоколад - 90 г
Калорійність полуниці в шоколаді: біля 200 ккал на 100 г продукту.
-
Готуємо полуницю. Промийте відібрані ягоди під холодною проточною водою і добре обсушіть їх м'якою кухонною серветкою. Переконайтеся, що полуниці повністю сухі, оскільки волога може ускладнити процес покриття шоколадом. Хвостики залиште, їх будемо тримати при зануренні.
-
Тепер черга шоколаду. Розтопіть шоколад на водяній бані або використовуйте мікрохвильову піч на низькій потужності, перемішуючи кожні 20 секунд, щоб уникнути його спалювання. Готовий шоколад має бути гладким і рівномірним.
-
Покриття ягід. Візьміть кожну полуницю за ніжку і помістіть її в розтоплений шоколад. Обережно обертайте полуницю, щоб повністю покрити її шоколадом. Дозвольте надлишковому шоколаду стекти, тримаючи полуницю над мискою або на сітці. Також можна використовувати шпажки, якщо так зручніше.
-
У міру покриття, перекладайте полуниці на плоску тарілку з пергаментом, залишаючи місце між ними. Це допоможе уникнути злипання. Покладіть у холодильник для стабілізації мінімум на 10 хвилин.
Рецепт полуниці у білому шоколаді
Білий шоколад можна використати для покриття усієї ягоди, тоді кроки будуть такі самі, як і у попередньому рецепті. Також можна гарно задекорувати полуницю, комбінуючи молочний шоколад з білим.
-
Покладіть розтоплений білий шоколад у кондитерський мішок, відріжте його кінчик та широкими рухами намалюйте смужки на готовій полуниці з молочним шоколадом.
-
Можна трішки ускладнити задачу. Для такого дизайну почергово наливаємо рідкий шоколад у миску: молочний, білий, молочний і так далі. У кінці ми отримаємо круглу зебру, у яку треба занурити полуницю і прокрутити, щоб шоколад потрапив на всю ягідку.
Скільки зберігається полуниця в шоколаді
Рекомендуємо зберігати полуницю в шоколаді у холодильнику не більше 2-3 днів. Проте, тримайте увагу на стан полуниць, оскільки з часом вони можуть стати менш соковитими та апетитними. Краще споживати полуницю в шоколаді якомога швидше після приготування, щоб насолодитися найкращим смаком і текстурою.