Полуниця в шоколаді - це не тільки смачний десерт, але й справжнє задоволення для очей. Вона переносить нас у світ насолоди та робить будь-яку подію приємною та незабутньою. Такі солодощі можуть бути прикрасою на родинному святі або стануть чарівним подарунком для коханої людини. Дуже легко приготувати полуницю в шоколаді вдома, зараз розповімо деякі секрети ідеального поєднання.

Як зробити полуницю в шоколаді в домашніх умовах

У цьому десерті дуже важливо обрати якісні інгредієнти, оскільки їх смак дуже легко відокремити один від одного. Тож на що варто звернути увагу:

Полуниця

Ягоди мають бути крупними, стиглими та мати пружну форму. Також зверніть увагу на дефекти - їх не повинно бути зовсім, навіть трошки. Це важливо, тому що при зануренні їх у шоколад, буде утворюватися середовище розмноження бактерій.

Шоколад

Обираємо тільки якісний шоколад, з великим вмістом какао-бобів та без домішок. Ви можете використати будь-який з видів шоколаду: чорний, молочний білий або навіть поєднувати, створюючи елегантний декор.

Покроковий рецепт полуниці в шоколаді своїми руками

З рецептом шоколадної полуниці впорається кожен та отримає привабливий результат. Знадобляться такі інгредієнти:

  • Полуниця - 400 г (10 шт)

  • Шоколад - 90 г

Калорійність полуниці в шоколаді: біля 200 ккал на 100 г продукту.

  1. Готуємо полуницю. Промийте відібрані ягоди під холодною проточною водою і добре обсушіть їх м'якою кухонною серветкою. Переконайтеся, що полуниці повністю сухі, оскільки волога може ускладнити процес покриття шоколадом. Хвостики залиште, їх будемо тримати при зануренні.

  2. Тепер черга шоколаду. Розтопіть шоколад на водяній бані або використовуйте мікрохвильову піч на низькій потужності, перемішуючи кожні 20 секунд, щоб уникнути його спалювання. Готовий шоколад має бути гладким і рівномірним.

  3. Покриття ягід. Візьміть кожну полуницю за ніжку і помістіть її в розтоплений шоколад. Обережно обертайте полуницю, щоб повністю покрити її шоколадом. Дозвольте надлишковому шоколаду стекти, тримаючи полуницю над мискою або на сітці. Також можна використовувати шпажки, якщо так зручніше.

  4. У міру покриття, перекладайте полуниці на плоску тарілку з пергаментом, залишаючи місце між ними. Це допоможе уникнути злипання. Покладіть у холодильник для стабілізації мінімум на 10 хвилин.

Рецепт полуниці у білому шоколаді 

Білий шоколад можна використати для покриття усієї ягоди, тоді кроки будуть такі самі, як і у попередньому рецепті. Також можна гарно задекорувати полуницю, комбінуючи молочний шоколад з білим. 

  • Покладіть розтоплений білий шоколад у кондитерський мішок, відріжте його кінчик та широкими рухами намалюйте смужки на готовій полуниці з молочним шоколадом. 

  • Можна трішки ускладнити задачу. Для такого дизайну почергово наливаємо рідкий шоколад у миску: молочний, білий, молочний і так далі. У кінці ми отримаємо круглу зебру, у яку треба занурити полуницю і прокрутити, щоб шоколад потрапив на всю ягідку.

Скільки зберігається полуниця в шоколаді

Рекомендуємо зберігати полуницю в шоколаді у холодильнику не більше 2-3 днів. Проте, тримайте увагу на стан полуниць, оскільки з часом вони можуть стати менш соковитими та апетитними. Краще споживати полуницю в шоколаді якомога швидше після приготування, щоб насолодитися найкращим смаком і текстурою.

Купити кондитерські вироби з полуниці від Пригощайся