Повітряний і невагомий, наче хмарка, зефір — це безумовно найулюбленіші ласощі дорослих і дітей. Назва у перекладі з давньогрецької означає "західний/північно-західний вітер".

Класичний фруктовий або зефір у шоколаді купити можна навіть тим, хто уважно стежить за своєю фігурою. Адже це саме ті, не надто калорійні і навіть корисні для здоров'я, солодощі. Тим паче що чаювати зі свіжими зефірками — справжнє задоволення!

Класичний та зефір у шоколаді: як з'явився, з чого готують і який обрати?

 купити зефір

Як готують зефір у шоколаді? Принцип приготування той самий, що й для звичайного зефіру: фруктово-ягідне пюре (традиційно -  яблучне) збивають з цукром і яєчним білком. Сучасна технологія також передбачає додавання інгредієнтів, призначених для кращого застигання виробу: пектин, желатин або агар-агар. Після цього зефірки занурюють в шоколадну глазур.

Кажуть, - найсмачніший зефір у шоколаді готують французи. Саме їм приписують вдосконалений рецепт зефіру з додаванням цукру замість меду.

Однак, інші версії свідчать, що першими його приготували стародавні греки або ж римляни - точно ніхто не знає.

У більш звичному вигляді, в якому ми його знаємо, зефір з'явився у XIV столітті. Все почалось із яблучної пастили, яку на Русі готували на меду. Вже через століття до рецепту долучився яєчний білок.

Виробництво цукерок і різних солодощів активно розвивалося. Так, у XIX столітті французькі кондитери вирішили додати цукор до зефірної суміші - і не помилились із вибором!

Проте який же склад вважається класичним для цього дивовижного десерту? Все дуже просто - це ретельно збиті яблучне пюре, цукор і яєчний білок.

Зефір купити в Україні можна і за вдосконаленою формулою з додаванням пектину. Ця речовина сприятливо впливає на здоров'я, сприяє зниженню холестерину і покращує кровообіг. Саме тому зефірки не лише дуже смачні, але й корисні! Пектин виступає в ролі загущувача, окрім нього виготовляють зефір на агарі, який теж багатий на вітаміни.

Сучасна технологія виробництва передбачає такі стадії:

  • Підготовка зефірної маси.
  • Формування та сушка половинок.
  • Склеювання зефірних половин цукрово-патоковим сиропом.

Кондитерські фабрики України пропонують солодощі на різних основах, але ми рекомендуємо брати саме на пектині. Це дійсно корисна і смачна альтернатива! Справжній зефір повинен мати легку консистенцію, танути у роті й спокушати тонким ароматом. Саме такий Ви можете придбати у нас!

Чому варто купити зефір від ТМ "Пригощайся"?

Для приготування ТМ "Пригощайся" використовує тільки найкращі інгредієнти. Ми пишаємося своїм зефіром, тому що він 100% натуральний і дуже смачний! У інтернет-магазині можна купити зефір на яблуневому і чорничному пюре з додаванням пектину: ніяких додаткових ароматизаторів і барвників, тільки справжній смак!

Для цінителів особливих ласощів ми рекомендуємо спробувати наш зефір у шоколаді за ціною від виробника. Вся продукція виготовлена нами, тому за якість і доступну ціну відповідаємо! Солодощі запаковані в красиву коробку, тому безумовно стануть приємним сюрпризом для колеги або близької людини.

Замовляйте на сайті із доставкою "Укрпоштою" або "Новою Поштою" по всій країні! Також будемо раді бачити Вас в фірмових магазинах "Пригощайся": ми розкриємо Вам секрет чарівного зефірного смаку!