Зефір з яблучного пюре - це смачний десерт, який має легку і м'яку на дотик структуру, схожу на хмаринку. Має певну щільність та еластичність, але коли ви берете його до рота, він тане, ніби розчиняється у повітрі. Натуральний смаколик залишає за собою солодкий присмак і доставляє справжнє задоволення. Приготуйте домашній яблучний зефір за простим рецептом від виробництва Пригощайся - буде справді смачно.
Що знадобиться для приготування класичного яблучного зефіру
На 10 виробів (20 половинок) вам потрібні наступні інгредієнти:
Для меренги
-
Яблука - 3-4 шт. або готове пюре з яблук - 150 г
-
Цукор - 1 чашка (200 г)
-
Лимонний сік - 1 ст. ложка
Для сиропу
-
Харчовий загусник: агар-агар 8 г/ желатин - 25 г/ пектин - 10 г
-
Цукор - 100 г
-
Яєчний білок - 1 шт
-
Вода - 1/2 чашки (100 мл)
Додатково
-
Цукрова пудра або кукурудзяний крохмаль - 2 столові ложки
З чого роблять зефір у домашніх умовах
Ми надаємо рецепти по приготуванню домашнього зефіру з готового дитячого яблучного пюре та самостійно зробленого пюре. Що обрати та чи є різниця?
Якщо у вас є готове пюре високої якості, то його використання може бути зручним та ефективним. Ви зекономите час і зусилля, оскільки основа вже готова. Однак, якщо бажаєте контролювати якість і свіжість інгредієнтів, зробіть пюре самостійно. Вибір залежить від вашого бажання, часу, доступності інгредієнтів і кулінарних умінь. Обидва варіанти будуть дуже смачними.
Рецепт приготування яблучного зефіру
Ми підготували покрокові прості рецепти зефіру з яблук з різними желеутворюючими агентами.
Приготування пюре для зефіру
-
Оберіть твердий ґатунок яблук, аби пізніше маса забезпечила стабільну форму ласощів. Достатньо 4 штук для приготування 150-200 г пюре.
-
Треба ретельно промити фрукти, обсушити, нарізати навпіл, та витягти кісточки.
-
Запікаємо яблучка у духовці або мікрохвильовій печі. Для цього візьміть посудину з бортиками й викладіть половинки яблук зрізом униз. Час запікання для мікрохвильовки - 8 хв при потужності 800 Вт. У духовці - 20-30 хвилин при 180°C до м’якості. Змінюйте час, якщо потрібно, під можливості своєї техніки.
-
Остудіть та відділіть шкірку з фруктів.
-
Подрібнити занурювальним блендером до однорідної маси. Потім перетерти через дрібне сито.
-
Пересипте масу у каструлю, додайте 100 г цукру та проваріть на маленькому вогні часто пом’якшуючи до розчинення цукру, а потім ще 2-3 хвилини. Чим довше пюре з яблук знаходиться на вогні, тим щільнішим вийде зефір, тому цього часу достатньо для м’якої структури.
-
Далі треба пересипати пюре в інший посуд та охолодити.
Готуємо меренгу
До холодного пюре додаємо один яєчний білок та ложку лимонного соку. Збиваємо приблизно 15 хвилин. У вас має вийти біла маса, збільшена в об'ємі, яка тримає форму. Після підняття насадки блендера на мерензі повинні залишатися стійкі піки.
Сироп для яблучного зефіру
Зефір можна приготувати за допомогою різних желюючих агентів, таких як желатин, агар-агар або пектин.
Рецепт домашнього зефіру з яблук з агар-агаром
1/2 чашки води
1 чайна ложка агар-агару
-
Насипте агар-агар у воду та залиште набухати.
-
У каструлю додайте цукор та набухший агар-агар. Нагрійте, поки цукор повністю розчиниться. Доведіть до кипіння і готуйте протягом 2-3 хвилин, постійно помішуючи.
-
Цівкою додайте сироп до меренги та збивайте зефір на яблучному пюре з агаром ще протягом 5 хвилин.
Яблучний зефір на желатині вдома
25 г желатину
1/2 чашки холодної води
-
Залийте желатин 1/2 чашки холодної води.
-
У каструлю додайте цукор, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, помішуючи, поки цукор повністю розчиниться.
-
Обережно додайте до суміші з яблучним пюре сироп, змішуючи міксером.
-
Нагрійте набряклий желатин, не доводячи до кипіння, змішайте з основною сумішшю.
-
Залиште масу охолоджуватися.
Зефір з яблучного пюре на пектині без агар-агару
200 г цукру
1/2 чашки води
2 столові ложки пектину
-
У глибокій каструлі змішайте цукор і воду.
-
Розітріть пектин у невеликій кількості цукрової суміші, щоб уникнути утворення грудок.
-
Поставте каструлю на середній вогонь і нагрівайте, помішуючи, доки цукор повністю не розчиниться.
-
Додайте фруктове пюре і продовжуйте помішувати. Доведіть суміш до кипіння.
-
Готуйте протягом 1-2 хвилин, доки суміш не загусне.
-
Зніміть зефірну суміш з вогню і дайте їй трохи охолонути.
-
Використовуючи блендер, збийте зефірну суміш до отримання густої, пухкої консистенції.
Збираємо яблучний зефір своїми руками
-
Застеліть лист пергаментним папером.
-
Перекладіть зефірну масу в кондитерський мішок із насадкою
-
Обережно відсадіть зефір з яблук на пергамент.
-
Залиште домашній яблучний зефір на 5-10 годин для стабілізації.
-
Посипте зверху цукровою пудрою і з'єднайте половинки.
Швидкий яблучний зефір без цукру - ПХ рецепт
Такі солодощі підійдуть людям на правильному харчуванні або як корисний перекус дітлахам.
Яблука - 4 шт або 125 г пюре
Яєчний білок - 1 шт
Агар-агар - 8 г
Вода - ¼ стакани
Мед - 360 г
-
Обираємо якісне фруктове пюре або готуємо його самостійно, як писали вище, але не додаємо цукор. Замість нього можна взяти мед.
-
Додаємо 150 г меду у пюре, гарно перемішуємо та залишаємо охолоджуватися.
-
Поки фруктова маса відпочиває, заллємо агар-агару водою та залишимо набухати на 15 хвилин.
-
Тепер попрацюємо з яєчним білком. Ділимо його на дві рівні частини. Одну збиваємо міксером до стійких піків (без цукру), а іншу - незбиту, наливаємо у пюре.
-
Почніть перемішувати міксером суміш допоки вона посвітліє та збільшиться.
-
Потім додайте першу половину білка та продовжуйте збивати.
-
До агар-агару додайте 210 г меду та проваріть на малому вогні до кипіння, а потім ще хвилину.
-
Швидко додавайте гарячий сироп у фруктово-яєчну суміш та остаточно вимішайте 2-3 хвилини.
-
Перекладіть зефірну масу в кондитерський мішок із насадкою. Обережно відсадіть зефір без цукру на пергамент.
-
Залиште домашній яблучний зефір з агаром на 20 годин для стабілізації.
Де купити найсмачніший яблучний зефір
Виробництво солодощів «Пригощайся» виготовляє справжній яблучний зефір на пектині, оскільки він є природним і має фруктовий смак, а також дозволяє зменшити кількість вживаного желюючого агента для отримання бажаної консистенції зефіру. Натуральні інгредієнти, неперевершена рецептура, гарне упакування, свіжість та любов робить ласощі найсмачнішими в Україні. Придбайте зефір з яблук у нашому інтернет-магазині по доступній вартості. Швидко доставляємо цукерки та зефір, щоб ви могли як найскоріше насолодитися смачненьким (Харків, Київ, Одеса, Львів, Дніпро, Запоріжжя, Рівне, Житомир та інші міста).