Зефір з яблучного пюре - це смачний десерт, який має легку і м'яку на дотик структуру, схожу на хмаринку. Має певну щільність та еластичність, але коли ви берете його до рота, він тане, ніби розчиняється у повітрі. Натуральний смаколик залишає за собою солодкий присмак і доставляє справжнє задоволення. Приготуйте домашній яблучний зефір за простим рецептом від виробництва Пригощайся - буде справді смачно.

Що знадобиться для приготування класичного яблучного зефіру

На 10 виробів (20 половинок) вам потрібні наступні інгредієнти:

Для меренги 

  • Яблука - 3-4 шт. або готове пюре з яблук - 150 г 

  • Цукор - 1 чашка (200 г)

  • Лимонний сік - 1 ст. ложка

Для сиропу

  • Харчовий загусник: агар-агар 8 г/ желатин - 25 г/ пектин - 10 г

  • Цукор - 100 г

  • Яєчний білок - 1 шт

  • Вода - 1/2 чашки (100 мл)

Додатково 

  • Цукрова пудра або кукурудзяний крохмаль - 2 столові ложки

З чого роблять зефір у домашніх умовах

Ми надаємо рецепти по приготуванню домашнього зефіру з готового дитячого яблучного пюре та самостійно зробленого пюре. Що обрати та чи є різниця?

Якщо у вас є готове пюре високої якості, то його використання може бути зручним та ефективним. Ви зекономите час і зусилля, оскільки основа вже готова. Однак, якщо бажаєте контролювати якість і свіжість інгредієнтів, зробіть пюре самостійно. Вибір залежить від вашого бажання, часу, доступності інгредієнтів і кулінарних умінь. Обидва варіанти будуть дуже смачними.

Рецепт приготування яблучного зефіру

Ми підготували покрокові прості рецепти зефіру з яблук з різними желеутворюючими агентами.

Приготування пюре для зефіру

  1. Оберіть твердий ґатунок яблук, аби пізніше маса забезпечила стабільну форму ласощів. Достатньо 4 штук для приготування 150-200 г пюре.

  2. Треба ретельно промити фрукти, обсушити, нарізати навпіл, та витягти кісточки.

  3. Запікаємо яблучка у духовці або мікрохвильовій печі. Для цього візьміть посудину з бортиками й викладіть половинки яблук зрізом униз. Час запікання для мікрохвильовки - 8 хв при потужності 800 Вт. У духовці - 20-30 хвилин при 180°C до м’якості. Змінюйте час, якщо потрібно, під можливості своєї техніки.

  4. Остудіть та відділіть шкірку з фруктів.

  5. Подрібнити занурювальним блендером до однорідної маси. Потім перетерти через дрібне сито.

  6. Пересипте масу у каструлю, додайте 100 г цукру та проваріть на маленькому вогні часто пом’якшуючи до розчинення цукру, а потім ще 2-3 хвилини. Чим довше пюре з яблук знаходиться на вогні, тим щільнішим вийде зефір, тому цього часу достатньо для м’якої структури.

  7. Далі треба пересипати пюре в інший посуд та охолодити. 

Готуємо меренгу

До холодного пюре додаємо один яєчний білок та ложку лимонного соку. Збиваємо приблизно 15 хвилин. У вас має вийти біла маса, збільшена в об'ємі, яка тримає форму. Після підняття насадки блендера на мерензі повинні залишатися стійкі піки.

Сироп для яблучного зефіру 

Зефір можна приготувати за допомогою різних желюючих агентів, таких як желатин, агар-агар або пектин.

Рецепт домашнього зефіру з яблук з агар-агаром

1/2 чашки води

1 чайна ложка агар-агару

  1. Насипте агар-агар у воду та залиште набухати. 

  2. У каструлю додайте цукор та набухший агар-агар. Нагрійте, поки цукор повністю розчиниться. Доведіть до кипіння і готуйте протягом 2-3 хвилин, постійно помішуючи. 

  3. Цівкою додайте сироп до меренги та збивайте зефір на яблучному пюре з агаром ще протягом 5 хвилин.

Яблучний зефір на желатині вдома

25 г желатину

1/2 чашки холодної води

  1. Залийте желатин 1/2 чашки холодної води. 

  2. У каструлю додайте цукор, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, помішуючи, поки цукор повністю розчиниться. 

  3. Обережно додайте до суміші з яблучним пюре сироп, змішуючи міксером. 

  4. Нагрійте набряклий желатин, не доводячи до кипіння, змішайте з основною сумішшю. 

  5. Залиште масу охолоджуватися.

Зефір з яблучного пюре на пектині без агар-агару

200 г цукру

1/2 чашки води

2 столові ложки пектину

  1. У глибокій каструлі змішайте цукор і воду. 

  2. Розітріть пектин у невеликій кількості цукрової суміші, щоб уникнути утворення грудок.

  3. Поставте каструлю на середній вогонь і нагрівайте, помішуючи, доки цукор повністю не розчиниться.

  4. Додайте фруктове пюре і продовжуйте помішувати. Доведіть суміш до кипіння.

  5. Готуйте протягом 1-2 хвилин, доки суміш не загусне.

  6. Зніміть зефірну суміш з вогню і дайте їй трохи охолонути.

  7. Використовуючи блендер, збийте зефірну суміш до отримання густої, пухкої консистенції.

Збираємо яблучний зефір своїми руками

  1. Застеліть лист пергаментним папером.

  2. Перекладіть зефірну масу в кондитерський мішок із насадкою

  3. Обережно відсадіть зефір з яблук на пергамент.

  4. Залиште домашній яблучний зефір на 5-10 годин для стабілізації.

  5. Посипте зверху цукровою пудрою і з'єднайте половинки.

Швидкий яблучний зефір без цукру - ПХ рецепт

Такі солодощі підійдуть людям на правильному харчуванні або як корисний перекус дітлахам.

Яблука - 4 шт або 125 г пюре

Яєчний білок - 1 шт

Агар-агар - 8 г

Вода - ¼ стакани

Мед - 360 г

  1. Обираємо якісне фруктове пюре або готуємо його самостійно, як писали вище, але не додаємо цукор. Замість нього можна взяти мед.

  2. Додаємо 150 г меду у пюре, гарно перемішуємо та залишаємо охолоджуватися.

  3. Поки фруктова маса відпочиває, заллємо агар-агару водою та залишимо набухати на 15 хвилин.

  4. Тепер попрацюємо з яєчним білком. Ділимо його на дві рівні частини. Одну збиваємо міксером до стійких піків (без цукру), а іншу - незбиту, наливаємо у пюре.

  5. Почніть перемішувати міксером суміш допоки вона посвітліє та збільшиться.

  6. Потім додайте першу половину білка та продовжуйте збивати.

  7. До агар-агару додайте 210 г меду та проваріть на малому вогні до кипіння, а потім ще хвилину.

  8. Швидко додавайте гарячий сироп у фруктово-яєчну суміш та остаточно вимішайте 2-3 хвилини.

  9. Перекладіть зефірну масу в кондитерський мішок із насадкою. Обережно відсадіть зефір без цукру на пергамент.

  10. Залиште домашній яблучний зефір з агаром на 20 годин для стабілізації.

Де купити найсмачніший яблучний зефір

Виробництво солодощів «Пригощайся» виготовляє справжній яблучний зефір на пектині, оскільки він є природним і має фруктовий смак, а також дозволяє зменшити кількість вживаного желюючого агента для отримання бажаної консистенції зефіру. Натуральні інгредієнти, неперевершена рецептура, гарне упакування, свіжість та любов робить ласощі найсмачнішими в Україні. Придбайте зефір з яблук у нашому інтернет-магазині по доступній вартості. Швидко доставляємо цукерки та зефір, щоб ви могли як найскоріше насолодитися смачненьким (Харків, Київ, Одеса, Львів, Дніпро, Запоріжжя, Рівне, Житомир та інші міста).