Фрукти в шоколаді – це легкий десерт, який збирає два неперевершені смаки в дивовижне поєднання. Їхній неповторний смак та вишуканий вигляд роблять солодощі чарівним варіантом для завершення будь-якого частування на святковому столі.

Які фрукти поєднуються з шоколадом

Фрукти, з їхньою природною насолодою і свіжістю, стають основою цієї страви, надають яскравого смаку та аромату. Перевага такого десерту – це те, що можна на свій смак обрати всі складові: 

  • Які фрукти роблять з шоколадом: ківі, банани, манго, яблуко, апельсин, груша.

  • Ягоди в шоколаді: вишня, полуниця, виноград і т.д.

  • Сухофрукти.

  • Шоколад: чорний, молочний, білий. Краще обирати плитки шоколаду без домішок.

Рецепт фруктів в шоколаді в домашніх умовах

  1. Виберіть свіжі фрукти. Попередньо охолодіть в холодильнику або морозилці. Обов’язково треба очистити та підготувати їх: зніміть шкірку і видаліть кісточки, якщо це необхідно. Промийте та ретельно обсушіть паперовим рушником. 

  2. Розтопіть шоколад

Це можна зробити на водяній бані. Наповніть каструлю водою наполовину або третину, і нагрівайте її на плиті до середньої температури. Важливо не допустити кипіння води, оскільки це може призвести до неправильного розтоплення шоколаду. Потім розмістіть меншу за об’ємом миску над каструлею з водою і додайте шматочки шоколаду. Постійно перемішуйте, поки все не перейде у рідкий стан. 

Найлегший спосіб - розтоплення у мікрохвильовій печі. Налаштуйте потужність мікрохвильовки не більше 350 Вт та нагрівайте шоколадні кусочки імпульсами по 30 секунд, поки він повністю не стане гладким.

  1. Занурення. Кожен фрукт обволікається або повністю поринає у гладкий шоколад, утворюючи хрустку оболонку. Використовуйте вилку або зубочистку для утримання фрукта та опустіть його у шоколад. Потім покладіть покритий фрукт на тацю, покриту пергаментним папером.

  2. Охолодіть. Помістіть десерт у холодильник на 15-20 хвилин або до тих пір, поки шоколад не застигне. Це допоможе створити тверде покриття та зберегти свіжість фруктів і ягід.

Поради щодо приготування фруктів у шоколаді від Пригощайся

  • Обирайте свіжі фрукти своїми руками, які мають яскраві кольори, зрілі, без подряпин або пошкоджень. 

  • Добре обсушіть. Це потрібно, щоб шоколад рівномірно покрив фрукт та надійно тримався.

  • Важливо правильно розтопити шоколад. Уникайте його перегрівання.

  • Експериментуйте з декором. Ви можете прикрасити фрукти стружкою кокоса, горіхами або ще чимось на свій смак. Це додасть більше кольорів, текстур та смакових різноманіть.

Де придбати цукерки з фруктами та ягодами у шоколаді

Смачні солодощі можна замовити у нашому інтернет-магазині «Пригощайся» по вигідним цінам. Якісні цукерки від виробника - це найкращий солодкий подарунок, щоб відчути насолоду. Доставляємо по всій Україні: Харків, Київ, Одеса, Львів, Дніпро, Запоріжжя, Рівне, Житомир та інші міста.